سنگ نما

سنگ ساختمانی
1399-06-15
سنگ پله
1399-06-15

اهمیت سنگ نما

گسترش صنعت و بزرگ شدن شهرها ، همچنین افزایش جمعیت باعث ساخت و ساز برج ها و ساختمان های بلند مرتبه در کوچه ها و خیابان های شهرها شده است.اکثریت مطلق مردم در ساختمان های اپارتمانی و عمدتا با عمر کمتر از 20 سال مستقر شده اند.
یکی از برجسته ترین ویژگی های یک ساختمان یا اپارتمان امروزی نمای ساختمان است.سنگ نمایی که در ظاهر ساختمان به کار رفته است بسیار مورد توجه است.

سنگ نما برای یک ساختمان ویلایی، آپارتمانی یا برج مسکونی در نقش یک لایه ظاهری و مستحکم ایفای نقش می کند و از مهم ترین کاربردهای آن عبارتست از:

سنگ نما حفظ زیبایی ظاهر
جلوگیری از نفوذ رطوبت و آلودگی
محافظ ساختمان در برابر باران های اسیدی
و بالاخره روی قیمت ساختمان بسیار موثر است.

بهترین سنگ نما باید چه ویژگی هایی داشته باشد
حالا که با نقش و اهمیت حیاتی سنگ نمای ساختمانی آشنا شدید، نوبت به آن رسیده است که درباره ویژگی های یک سنگ نمای خوب صحبت کنیم و به شما بگوییم که بهترین سنگ نما بایستی دارای چه ویژگی هایی باشد.

 

سنگ نما باید استحکام خوبی داشته باشد
نمای ساختمان به طور مرتب و به صورت روزمره، در برابر باران، باد، طوفان، آفتاب و نور شدید خورشید، سرما،‌ گرما و… قرار دارد و در نتیجه عدم استفاده از یک سنگ نمای خوب، می تواند در میان مدت آسیب های جبران ناپذیری به ساختمان وارد شود.

معماران و مهندسان ساختمانی معمولا سنگ های تراورتن، سند استون و گرانیت را به عنوان سنگ نمای ساختمان توصیه می کنند که هر کدام از آنها زیبایی و ویژگی های خاص خود را دارند.

تراورتن در قیاس با دو نوع سنگ نمای دیگر به نسبت قیمت مناسب تر و مقاومت بیشتری داشته و به علاوه این سنگ به سیمان ساختمان به خوبی حالت چسبندگی داشته و امکان جدا شدن آن ناچیز است.

سنگ نما باید متناسب با محیط انتخاب شود
یکی دیگر از ویژگی هایی که برخی معماران و مهندسان ساختمانی از آن غافل هستند،‌ انتخاب سنگ نمای ساختمان متناسب با شرایط اقلیمی و محیطی ساختمان است.

برای مثال چنانچه یک ساختمان در مناطق سردسیر و کوهپایه ای قرار گرفته باشد، بایستی برای پیشگیری از یخ زدگی سنگ و آسیب وارد شدن به سنگ نما، از سنگ هایی با تخلخل اندک استفاده کرد.

یا مثلا چنانچه در یک منطقه مرتباً طوفان هایی مثل طوفان شن رخ دهد، باید از سنگ هایی با مقاومت بیشتر استفاده کرد تا در اثر ساییدن ناشی از طوفان، به سنگ نما‌ آسیب وارد نشود.

سایر ویژگی های توصیه شده برای سنگ نمای خوب ساختمانی عبارتست از:

در برابر تابش مستقیم نور آفتاب مقاومت خوبی داشته باشد.
مقاومت بالایی در برابر ترک خوردگی داشته باشد.
درجه تخلخل پایینی داشته باشد تا آب و آلودگی به آن نفوذ نکند.
قابلیت برش و صیقلی زیادی داشته باشد.
در برابر باران های اسیدی مقاوم باشد (به طور خاص در شهرهای آلوده)

ویژگی های سنگ نمای گرانیت
گرانیت که از دسته سنگ های آذرین است و در بازار کشورمان در رنگ های متنوعی وجود دارد، بافت درشتی دارد و بسیار به چشم می آید.

گرانیت قابلیت مقاومت در برابر آلودگی ها را دارد و به این راحتی ها آلودگی جذب نمی کند.

همچنین از سنگ نمای گرانیت می توان علاوه بر نمای خارجی ساختمان در قسمت های مرطوب داخل ساختمان نیز بهره برد (جاهایی مثل حمام یا توالت).

به این دلیل که سنگ نمای گرانیت به مقدار بسیار کمی متخلخل است و در نتیجه جاذب آب نیست.

ویژگی های سنگ نمای تراورتن
سنگ تراورتن که از دسته سنگ های رسوبی و به صورت لایه لایه است، چسبندگی بالایی به سیمان دارد و در رنگ های سیاه، خاکستری و آبی در بازار موجود است.

ویژگی های سنگ نمای سند استون
سند استون نیز مثل تراورتن جزء سنگ های رسوبی بوده و از ماسه و سایر کانی ها (نظیر سیلیس اکسید آهن و…) تشکیل شده است.

سند استون با نام ماسه سنگ هم شناخته می شود و دارای مقاومت زیادی در برابر جریان هوا است و همچنین جذب آب بسیار پایینی دارد.

چسبندگی این سنگ به سیمان و ملات اندک است و در نتیجه در صورت استفاده از آن به عنوان نمای ساختمان بایستی از گیره اسکوپ سنگ بهره برد.

رنگ این سنگ نیز قهوه ای و زرد می باشد.